Jospa tänne nyt vähän päivittäisi meidän harrastelukuulumisia ennen taukoa. Tauko siis alkaa ihan näillä näppäimillä, kun lähdetään kesälaitumille ja sitten meidän perhe saa perheenlisäystä, joten syksyn ensimmäiset viikot menevät varmaan aika lailla perhepiirissä.

Me vaihdettiin hakuryhmää viime syksynä, kun rotuyhdistyksen ryhmä hajosi kouluttajan puuttuessa. Uusi ryhmä on Keravan koiraharrastajien alaisuudessa toimiva viime syksynä koottu ryhmä. Oli kyllä onnistunut vaihto! Treenimatkat lyheni murtoosaan edellisestä maastoista kuitenkaan tinkimättä. Lisäksi ryhmä kokoontuu säännöllisesti kerran tai kaksi viikossa.

Inkillä on mennyt uudessa ryhmässä hyvin. Valeraskauksien aiemmin aiheuttamat ongelmat (maalimiehen jättö, haluttomuus) ovat taakse jäänyttä elämää eikä viimeisimpää valeraskautta edes huomannut harrastuksissa!

Inkille on otettu ruokapalkan ohelle lelupalkka. Mieluisimpana lelua on kuminen frisbee, mutta kaikki vetolelutkin kelpaavat. Aluksi Inki pyrki tuomaan lelua meille ohjaajille, mutta nyt se ei edes huomaa meitä kun maalimies on kuvioissa.

Viimeisimpänä tahkoamisena on ollut haukun parantaminen. Inki kun tahtoo vähän jäädä kuuntelemaan kun ohjaaja lähestyy ja haukku on hieman katkonaista. Lelupalkalla (lelu näkyvissä) ja epäsäännöllisella palkalla haukku on parantunut. Inkiä on varmaan palkattu liikaa niin, että se saa palkan vasta kun ohjaaja tulee ja antaa luvan palkalle. Nyt ollaan otettu välillä vain reaktiohaukku ja välillä pitempi sarja (20-30) ja välillä haukkua vaaditaan, vaikka ohjaaja on jo paikalla tai kävellyt ohikin.

Tyhjiä neidille on myös otettu tästä keväästä lähtien. Ne menevät pääosin nappiin, mutta joskus kun ohjaaja ei ole skarppina, saattaa neiti vetästä koko puolen ennen kuin palaa keskilinjalle. Se ei onneksi ole kertaakaan saanut palkkaa liian leveästä pistostaan, koska tyhjällä puolella ei ole ollut maalimiestä tyhjän piston aikaan.

Täysumpparit ovat myös tulleet meille uutuutena metsään, niissä ei ole ilmennyt ongelmia, kun ne ovat raunioilta jo niin tuttuja.

Alkais vähän tuntua siltä, että neiti voi olla valmis jopa ekoihin kokeisiinsa. Pitäs vaan se BH saada ensin suoritetuksi ja tottista vielä hioa. Voi vaan olla, että syksyn ruljanssi siirtää noita tavoitteita hamaan tulevaisuuteen, mutta onneksi treenaamisen ilo ei ole kokeista kiinni!